Založ si blog

Chceme byť zachránené?

Ako malé dievčatká sme frčali na rozprávkach. Každá rozprávka sa vždy a za každých okolností skončila šťastne až do smrti.

Čo keby sa krásny princ nikdy nedostavil. Spala by Snehulienka v tej sklenenej rakve naveky? A čo siedmi malí mužíci? Plakali by naveky alebo by si po pol roku našli malé žienky? Zobudila by sa aj sama? Vypľula by jablko, obstarala by si prácu, zdravotné poistenie a dieťa zo spermabanky? Že by v každej inteligentnej, úspešnej, sebavedomej a ambicióznej žene driemala nežná princezná, ktorá čaká, až ju zachráni princ? Túžia ženy byť zachránené?

Čo robí princeznú princeznou? Koruna? Šaty? Že žije v paláci? Je neskutočne krásna s mierami 90-60-90, je inteligentná, kreatívna, nežná, romantická, vie spievať a variť. Prosto dokonalá žienka. A princovia? Tí majú vždy meč, bieleho koňa a sú inteligentní fešáci. A keď vyrastieme?

Z princezien vyrastú obyčajne neobyčajné ženy, ktoré sa chcú čo najviac  podobať rozprávkovým bytostiam. No trošku dosť nám to komplikuje táto doba. Nastavila „merítko krásy“. Čo je krása a kto je krásny? Krása je veľmi relatívny pojem. Bola Snehulienka krásna? V tej dobe, áno. V dnešnej? Spustila by sa lavína kritiky. Má malé prsia a veľké stehná a podobne. Kto vlastne nastavil tieto primitívne kritériá krásy? Krásna žena musí mať veľké prsia, malý zadok a dlhé nohy?  A čo keď toto všetko má, ale keď otvorí ústa, zistíme, že by sme boli radšej, keby bola nemá. Aj vtedy je krásna? Krása ženy nespočíva v mierach. Spočíva v jej srdci, v jej duši a v jej myšlienkach.

A čo naši vysnívaní princovia?  Tí to majú o čosi ľahšie. Stačí, ak sa vedia obliecť, majú charizmu, krásne voňajú aj bez voňavky a sú inteligentní. Ak toto majú, my ženy sme z nich paf. Však milé dámy. No  obrovský  omyl u dnešnej mladej mužskej generácie nastáva vtedy, keď si myslia, že ich „outfit“ v znení rifle alebo ešte horšie tepláky s pudlom po kolená, mikina a kapucňa na hlave je neodolateľný. Budíček!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nie, toto sa nám ale vonkoncom nepáči. A myslím, že aj Snehulienka by radšej ďalej tvrdo spala.

Veru, ak by Snehulienka žila v 21. storočí, no nemala by to ľahké ale každopádne by bola považovaná za ľahkú to dievčinu, keďže žila so siedmimi mužmi. A ak by sa dávila jablkom, na princa, ktorý by jej dal bozk z čistej lásky by mohla čakať aj celé storočie. Rozprávka by neskončila bozkom.  Snehulienka by prosto jablko vypľula, polapila by dych, vstala a chytila taxíka do najbližšej nemocnice.  Tam by ju isto niekto zachránil. Našla by si byt, prácu, priateľov a žila by šťastne až do smrti.

Áno, my krehké a nežné stvorenia tužíme byť zachránené. Aj keď sme moderné, inteligentné, ambiciózne a vždy krásne ale v kútiku srdca si každá z nás praje nájsť princa na bielom koni.  Ale prichádza otázka. Čo ak sa máme zachrániť my samy pred svetom? Čo ak princ nepríde a my sa musíme zachraňovať každý deň? Pred zlým šéfom, pred zlou náladou, pred zlým dňom alebo týždňom? Čo ak sme my tie, čo majú zachrániť seba a princov? Veď za každým úspešným mužom stojí silná žena.

Či už princ príde, alebo nie. Sme mladé a silné a vieme sa zachrániť aj samé. No prídu chvíle, keď je toho už všetkého veľa a my to nezvládame.  A vtedy, či už je to vysnívaný princ, sestra, dobrí priatelia alebo rodičia, prídu naši hrdinovia, ktorí nás zachránia vždy, keď potrebujeme. Aj keď sú to veľakrát maličkosti, ale z maličkostí sa skladá svet.

Snehulienka mala svojho princa, Kráska mala svoje milované zviera, Popoluška mala tiež svojho krásneho princa s črievičkou v ruke a my? My máme blízkych, priateľov a nádej.  Keď sa to všetko neskončilo dobre, tak ešte nie je koniec. Nie, neverím na rozprávky ale verím a viem, že niekde vo svete máme každá svojho princa, len ešte asi nemá vo svojom bielom kabriolete gps-ku aby nás našiel.

Cink cink, na princov a ich gps.

Hry o tróny v 21. storočí

23.03.2018

„Ak chceš poznať charakter človeka, daj mu moc.“ Áno, bol to Abraham Lincoln. Zdá sa, že veľmi dobre vedel, o čom hovorí. Slovo z troch písmen a predsa v sebe skrýva silu. Poznáš pravidlá hry? A môžeš meniť pravidlá? Áno, ak máš moc! Akú kartu si k hre vyberieš? Ak máš jockera, fajn. Eso v rukáve? Ešte lepšie. No budeš vedieť hrať aj s kartou [...]

Idete do politiky? No pozor, šmýka sa. Ľad? Nie, špina charakteru.

15.11.2017

Ozaj je politika zlá a špinavá? Robí zo slušných ľudí tých bezcharakterných? Je to nákaza? Uzrel Mamon svetlo sveta, či len svet politiky? Okrem toho, že je to syn Diabla, predstavuje nadmernú túžbu po bohatstve a moci. Našepkáva! „Vezmi si tie peniaze, na tvojom účte sa budú užasne vynímať.“ Rozumní a slušní ľudia sa politike vyhýbajú či stránia. [...]

Boh, Diabol, politika a . . . . . . sex?

16.10.2017

Boh, Diabol a celé ľudstvo medzi nimi. Existujú a obaja sú úplne reálni. Zatiaľ čo Boh svoju existenciu neskrýva, Diabol však chce, aby sme si mysleli, že neexistuje. Lož je jeho silnou stránkou, preto aj Ježiš ho nazval „otec lží“. Kto je diabol? Padlý anjel. Diabol nie je bohom zla. Bol pôvodne Bohom stvorený anjel – archanjel, nazvaný Lucifer – nosič svetla (z [...]

Baerbock, Netanjahu

Hádka kvôli Gaze? Nie sme ako nacisti, nahneval sa Netanjahu na nemeckú ministerku

20.04.2024 14:00

Počas návštevy nemeckej šéfky diplomacie Annaleny Baerbockovej v Tel Avive došlo k ostrej výmene názorov medzi ňou a izraelským premiérom, ktorý poprel, že by ľudia v Pásme Gazy hladovali.

Peter Pellegrini

Podpredsedovia alebo Šutaj Eštok. Nový šéf Hlasu bude známy na prelome mája a júna

20.04.2024 13:07, aktualizované: 13:40

Milan Majerský predpokladá, že poslanci KDH zahlasujú za zvolenie súčasného ministra Richarda Rašiho do funkcie predsedu parlamentu.

armáda usa

Americké jadrové zbrane bližšie k Slovensku? Na svojom území ich chce mať aj Poľsko

20.04.2024 12:46

Americké jadrové zbrane sú od novembra 2009 v Belgicku, Nemecku, Taliansku a Holandsku.

univerzita

Mladí Američania páchajú rekordne veľa samovrážd. Nikto presne nevie prečo

20.04.2024 11:28

"Tak veľmi si prajem, aby nám býval dal šancu mu pomôcť," hovorí Katherine Salasová zlomeným hlasom.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 9
Celková čítanosť: 26181x
Priemerná čítanosť článkov: 2909x

Autor blogu

Kategórie