Založ si blog

Boh, Diabol a móda.

Diabol nosí Pradu? Nie, Bohu a Diablovi je móda šum a fuk. Len ľudia to akosi nechápu. Každú božiu nedeľu vidím húfy ľudí ako sa trepú do kostola. Myslíte, že kvôli Bohu? Možno mizivá časť návštevníkov áno. Ale čo tí ostatní? Kvôli čomu sa schádzajú v tom „božom chráme?“ Zlé svedomie, spovede, odpustky alebo len tak sa ukázať, čo nového som si kúpila a spraviť módnu prehliadku? Skončí omša a začnú ohovárať. Ten urobil to a tamten nebol dobre oblečený… A tá sa vyspala s ním.

Ako malé dievča som chodila v rámci vyučovania na náboženstvo. Absolvovala som sväté prijímanie, sviatosť birmovania a pár spovedí k tomu. A pri spovediach mi hlavou prebiehala jedna jediná otázka. Prečo, to všetko mám hovoriť cudziemu chlapovi? Veď je Boh a počuje každú moju nevyslovenú myšlienku, tak načo kňaz?

Verím v Boha a verím v Diabla, lebo oni veria vo mňa. Hmm, verím a viem. Pýtate sa, ako viem, že existujú? Pozrite sa vôkol seba. Hovorí sa, že peniaze kazia charakter a tiež sa vraví, že peniaze sú nástroj Diabla. Omyl! Peniaze nekazia charakter. Len dávajú možnosť, aby sa prejavil v celej svojej „kráse“. A nástroj Diabla? Hmm… Hovorí Vám niečo Mamon? Správne, sú to ľudia, ktorí bažia po peniazoch a okrem iného, je to syn Diabla. A posledné roky svet je ovládaný Mamonom.

A tiež viem, že v kostole Boha hľadať nemusíme tak ako Diabla nemusíme hľadať na tmavých miestach či v nočných temných uličkách. Každý z nás má v sebe oboch. Každý má svojich anjelov a démonov, len záleží, čomu sa otvorí. Máme možnosť výberu. A to každý deň.

A teraz sa pozrime vôkol seba ešte raz. Ako vidíme Mamona, tak vidíme aj nekonečne veľa lásky. Láska je Boh. Stačí sa pozrieť na miesta, kde sa ľudia vítajú alebo lúčia. Či sú to autobusové stanice alebo letiskové haly. Všade a vždy vidieť posolstvá lásky, množstvo bozkov a objatí. Až sa mi z toho veľakrát lesknú očí a zviera hrdlo. Koľko lásky sa zhromaždilo na jednom mieste a v jeden daný okamih.

Zatiaľ čo Boh jedná férovo a na rovinu, neschováva sa za žiadne „drobnosti“, Diabol sa skrýva v maličkostiach..“

Niekedy ho stretnete na začiatku cesty, a skúša na Vás rôzne nenápadné testy. Chce Vás odradiť od toho kto ste, a čomu veríte. Nevzdajte to. Niekedy je na polceste, keď si nie ste istý sami sebou. Neverte mu – preskočte nástrahy, preplazte sa. Niekedy stojí pred konečným cieľom. No Vy sa však správajte akoby tam nikdy nebol. Nech sa smeje koľko chce – je to Váš život a môže si šepkať a hlodať Vaše myšlienky koľko len chce.

Čo ste si vybrali? Vybrala som si cestu svetla. Áno, sú chvíle, keď ma príde navštíviť Diabol a hlodá mi myšlienky a vtedy si zavolám mojich chlapcov – anjelov a hneď vidím svet jasnejšie a hlavne svetlejšie.

Nepotrebujem kostoly, nepotrebujem spovede a nepotrebujem moju novú kabelku ukázať v kostole. S Bohom sa môžem rozprávať kedykoľvek a kdekoľvek. „Kráľovstvo Božie je vo Vás a všade okolo Vás. Nie v chrámoch z dreva a kameňa. Zlom kus dreva a budem tam. Zdvihni kameň a nájdeš ma.“ (apokryfné evanjelia sv. Tomáša) Je vo mne, je vo Vás. Tí dvaja vedia o mne všetko do poslednej bodky a o Vás tiež.

A ak ste si kúpili fakt niečo krásne a chcete sa s tým popýšiť, tak si len tak vyjdite na kafe s kamoškou alebo prosto len tak. Veď prichádza jar.  Tých dvoch to aj tak nezaujíma. 🙂

Buďme šťastní.

S láskou Kristína

Hry o tróny v 21. storočí

23.03.2018

„Ak chceš poznať charakter človeka, daj mu moc.“ Áno, bol to Abraham Lincoln. Zdá sa, že veľmi dobre vedel, o čom hovorí. Slovo z troch písmen a predsa v sebe skrýva silu. Poznáš pravidlá hry? A môžeš meniť pravidlá? Áno, ak máš moc! Akú kartu si k hre vyberieš? Ak máš jockera, fajn. Eso v rukáve? Ešte lepšie. No budeš vedieť hrať aj s kartou [...]

Idete do politiky? No pozor, šmýka sa. Ľad? Nie, špina charakteru.

15.11.2017

Ozaj je politika zlá a špinavá? Robí zo slušných ľudí tých bezcharakterných? Je to nákaza? Uzrel Mamon svetlo sveta, či len svet politiky? Okrem toho, že je to syn Diabla, predstavuje nadmernú túžbu po bohatstve a moci. Našepkáva! „Vezmi si tie peniaze, na tvojom účte sa budú užasne vynímať.“ Rozumní a slušní ľudia sa politike vyhýbajú či stránia. [...]

Boh, Diabol, politika a . . . . . . sex?

16.10.2017

Boh, Diabol a celé ľudstvo medzi nimi. Existujú a obaja sú úplne reálni. Zatiaľ čo Boh svoju existenciu neskrýva, Diabol však chce, aby sme si mysleli, že neexistuje. Lož je jeho silnou stránkou, preto aj Ježiš ho nazval „otec lží“. Kto je diabol? Padlý anjel. Diabol nie je bohom zla. Bol pôvodne Bohom stvorený anjel – archanjel, nazvaný Lucifer – nosič svetla (z [...]

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo pomerne silné zemetrasenie

29.03.2024 11:04

Otrasy bolo cítiť aj na Kréte a v Aténach.

Poľsko, NATO

Odborníci: Jednostranným vyslaním vojakov sa nestane celé NATO účastníkom vojny

29.03.2024 10:25

Na zatiaľ nepublikovanú správu nemeckých odborníkov sa odvoláva agentúra DPA.

20. rokov od vstupu Slovenska do NATO, prezidentka Zuzana Čaputová, Marián Kurilla

Garancia bezpečnosti či strata suverenity? Slovensko chráni povestný „bezpečnostný dáždnik“ z NATO už dvadsať rokov

29.03.2024 09:30

NATO presadzuje predovšetkým mierové riešenie sporov. Ak však diplomatické úsilie zlyhá, disponuje vojenskými silami pre zabezpečovanie krízového manažmentu.

Maryland most

Maryland dostane od vlády po zrútení mosta 60 miliónov dolárov

29.03.2024 08:37

Dvoch robotníkov sa podarilo zachrániť, u ďalších šiestich už úrady potvrdili úmrtie.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 9
Celková čítanosť: 26085x
Priemerná čítanosť článkov: 2898x

Autor blogu

Kategórie