Založ si blog

Idete do politiky? No pozor, šmýka sa. Ľad? Nie, špina charakteru.

Ozaj je politika zlá a špinavá? Robí zo slušných ľudí tých bezcharakterných? Je to nákaza?

Uzrel Mamon svetlo sveta, či len svet politiky?  Okrem toho, že je to syn Diabla, predstavuje nadmernú túžbu po bohatstve a moci. Našepkáva!

„Vezmi si tie peniaze, na tvojom účte sa budú užasne vynímať.“

Rozumní a slušní ľudia sa politike vyhýbajú či stránia. Nechávajú ju tým „nerozumným a neslušným“. Byť politikom, či sa len o politiku otrieť znamená niečo nebezpečné. Stráca tým človek svoj kredit? Je rozumné politiku ignorovať? Nechodiť k voľbám? Veď jeden hlas predsa nemôže nič zmeniť. A ak by vedeli voľby niečo zmeniť, určite by ich zakázali. Kto? No, predsa „oni“.

Politika je tak starý fenomén ako ľudstvo samo. Bola prostriedkom silných osobností k ovládnutiu národov. Počas histórie sa na jej cieľoch veľa nezmenilo. Vždy tu ide len o moc. Zmenila sa len taktika.

Korupcia, vulgárne urážky oponentov, zastrašovanie. Vyzerá to tak, že čoho sa politika dotkne, to sa premení v špinu a bezcharakternosť…

Čo myslíte? Vážne je chyba v politike? Keby bola, riešenie by bolo jednoduché. Zrušila by sa politika a bolo by dobre, no nie? Hľadajte inde.

Kazia peniaze charakter? Nie, len Vám pomôžu sa prejaviť. Prejaviť sa či v tom dobrom, či zlom svetle. Peniaze sú fajn, pokiaľ Vy ste ten pán a oni ten sluha. Ak peniaze získajú status pána a Vy status sluhu, tak verte v dve veci. Po prvé, nie je to chyba peňazí a po druhé, ste v poriadnom „srabe“.

A tak isto je to s mocou či politikou. Politika nie je špinavá a nie je to ani žumpa. Tú špinu a žumpu tvoria ľudia. Jedno slovo zložené z troch písmen vládne v celej politike. Skúste uhádnuť…. Už? Moc!! Tak krátke slovo s tak veľkou silou. Ten opojný pocit moci nad inými. Vládnuť a rozkatovať. Vnútiť svoje názory a myšlienky všetkým vôkol a Vy poslúchajte, lebo „ja“ som teraz ten „pán“.

„A ty mor ho! — hoj mor ho! detvo môjho rodu, kto kradmou rukou siahne na tvoju slobodu; a čo i tam dušu dáš v tom boji divokom: Mor ty len, a voľ nebyť, ako byť otrokom.“ (S. Chalúpka) Povinná literatúra, no nie? No zdá sa mi, ako keby všetci politici chudáka Chalúpku vytesnili zo svojich hláv.

Stále čakáme, kedy parlament, vláda či politika ako taká uzrie svetlo. Hovoríme, že slušnosť ešte nevymrela. Tak …? Zasadnú už konečne tí praví poctiví politici, ktorí budú pracovať pre blaho zeme a nie sami pre seba?

A ak už sa rozhodne ísť čestný a slušný človek do politiky, musí rátať s tromi pravidlami. Po prvé: Ak chceš s vlkmi žiť, musíš s nimi viť. A to doslova. Po druhé: Vyškrtni prvé pravidlo, je nesplniteľné pre čestného človeka! A po tretie? Nepodpisuj žiadne zmluvy so žiadnym „politikom“ a bude sa ti veľmi dobre spávať.

Pokiaľ v spoločnosti bude aj naďalej prevládať pocit, že politika je nenapraviteľná, špinavá žumpa a pokiaľ sa slušní ľudia nebudú priamo angažovať v politike, potom niet divu, že v nej „tá špina“ aj ostane. A máte strach z toho, že Vás politika „pokazí a zašpiní“? Tak potom už skazení ste, len o tom poriadne netušíte.

A ako povedal pán Lincoln: „Ak chcete skutočne otestovať ľudský charakter, dajte mu moc.“

 

Vaša Christi

Hry o tróny v 21. storočí

23.03.2018

„Ak chceš poznať charakter človeka, daj mu moc.“ Áno, bol to Abraham Lincoln. Zdá sa, že veľmi dobre vedel, o čom hovorí. Slovo z troch písmen a predsa v sebe skrýva silu. Poznáš pravidlá hry? A môžeš meniť pravidlá? Áno, ak máš moc! Akú kartu si k hre vyberieš? Ak máš jockera, fajn. Eso v rukáve? Ešte lepšie. No budeš vedieť hrať aj s kartou [...]

Boh, Diabol, politika a . . . . . . sex?

16.10.2017

Boh, Diabol a celé ľudstvo medzi nimi. Existujú a obaja sú úplne reálni. Zatiaľ čo Boh svoju existenciu neskrýva, Diabol však chce, aby sme si mysleli, že neexistuje. Lož je jeho silnou stránkou, preto aj Ježiš ho nazval „otec lží“. Kto je diabol? Padlý anjel. Diabol nie je bohom zla. Bol pôvodne Bohom stvorený anjel – archanjel, nazvaný Lucifer – nosič svetla (z [...]

Boh, Diabol a móda.

09.03.2017

Diabol nosí Pradu? Nie, Bohu a Diablovi je móda šum a fuk. Len ľudia to akosi nechápu. Každú božiu nedeľu vidím húfy ľudí ako sa trepú do kostola. Myslíte, že kvôli Bohu? Možno mizivá časť návštevníkov áno. Ale čo tí ostatní? Kvôli čomu sa schádzajú v tom „božom chráme?“ Zlé svedomie, spovede, odpustky alebo len tak sa ukázať, čo nového som si kúpila [...]

dolná snemovňa británia

Rada Európy aj OSN kritizujú plány Británie na deportácie migrantov do Rwandy

23.04.2024 10:35

Migrantov by mali deportovať bez ohľadu na ich pôvod, ak prídu do Británie nelegálne.

Hasičské auto / Hasiči / Požiar / Požiarnik /

Pre požiar vo Výbornej prišli o strechu nad hlavou takmer dve desiatky ľudí

23.04.2024 10:13

Pri požiari štyroch jednoduchých stavieb sa nikto nezranil.

charkov, veža, televízna

List z Charkova: Úder na televíznu veže bolí. Ale nezlomí

23.04.2024 10:00

Vidieť ste ju mohli takmer odkiaľkoľvek v meste, bola najvyššou stavbou Charkova. Pripomínala raketu, ktorá každú chvíľu vzlietne do vesmíru.

Britain Clinton

Brusel chce uľahčiť život v Británii aj mladým Slovákom. Použije na nich Londýn dvojaký meter?

23.04.2024 10:00

Európska komisia by rada zmäkčila nepríjemné dopady brexitu na občanov členských štátov EÚ vo veku do 30 rokov. Aký postoj zaujali politici v Londýne?

Štatistiky blogu

Počet článkov: 9
Celková čítanosť: 26193x
Priemerná čítanosť článkov: 2910x

Autor blogu

Kategórie