Založ si blog

Hry o tróny v 21. storočí

„Ak chceš poznať charakter človeka, daj mu moc.“ Áno, bol to Abraham Lincoln. Zdá sa, že veľmi dobre vedel, o čom hovorí. Slovo z troch písmen a predsa v sebe skrýva silu.

Poznáš pravidlá hry? A môžeš meniť pravidlá? Áno, ak máš moc! Akú kartu si k hre vyberieš? Ak máš jockera, fajn.  Eso v rukáve? Ešte lepšie. No budeš vedieť hrať aj s kartou obyčajného „vojaka“? Život je hrou? Možno! Vzťahy sú hrou? Možno! A politika? To je tá najväčšia hra.

Či už ide o tróny v kráľovstvách alebo o kreská v parlamente, HRA O MOC OSTÁVA!

Mystika, mocní králi so svojimi slabosťami, Boh vs. Diabol a celé ľudstvo medzi nimi. Existujú obaja a sú až príliš reálni. Zatiaľ čo Boh svoju existenciu neskrýva, Diabol však chce, aby sme si mysleli, že neexistuje.

Hra o tróny je svet kráľovstiev a mocných pánov. Hra o kreslá v parlamente je svet vplyvných a mocných krajín a bohatých prezidentov a premiérov.

Boj o moc v kráľovstvách, ktoré existovali v časoch minulých alebo boj o moc v krajinách 21. storočia je ozaj silný kokteil politických intríg, ťahov, dohôd a zmlúv. Ak si niekto myslí, že politika daného kráľovstva či krajiny sa týka len daného kráľovstva či krajiny, je na obrovskom omyle. Všetko je tak dokonale prepletené, no v konečnom dôsledku si každý chráni len a len svoj krk. Ktokoľvek môže čokoľvek, ak má moc. Ktokoľvek zabije kohokoľvek a nakoniec to bol „Nikto“. Kľúčové postavy „hry“, môžu kedykoľvek umrieť alebo stratiť svoje postavenie a „divák“? Ten si nemôže byť nikdy a v ničom istý. Čo keď tí „slušní“ a dobrí sú zlí, zlí sú dobrí? Komu veriť? Kto hrá poctivo? A čo ich poradcovia?  Skutočne radia kráľom, prezidentom či premiérom? Radia, či tíško našepkávajú ako pán zla?

Diabol sa skrýva v maličkostiach. Niekedy ho môžeš stretnúť ako „slušne“ oblečeného človeka vonku na ulici a našepkáva. Chce ťa odradiť od toho, čomu veríš. Nevie sa zmieriť s tým, že k pokoju a k mieru vzhliada stále viac a viac ľudí a tak zvolal celosvetové zhromaždenie zla. Vyriekol: ,,Nemožno ľuďom zabrániť, aby žili v mieri. Ľudia sa dajú veľmi ľahko ovplyvniť. Stačí, ak im dám víziu toho, po čom túžia a zabudnú na všetko dobro. Otravujte ich myseľ a rozožerte ich nenávisťou z vnútra. Proti vláde, proti priateľom s inými názormi. Pozorujte každý ich krok, každú jednu myšlienku. Vytrovte im kulty, aby prestali myslieť. Ohlupujte ich cez rozum aj ducha. Ľudia sú už tak leniví, že nemajú silu začať premýšľať nad tým, čo im vtĺkate do duše a srdca. Hlavne sa snažte o to, aby nepočuli svojho Boha, on sa ozýva cez cit a svedomie. Silný jedinec sa nám nedá zlákať, no tých duševne slabých jedincov je vo svete veľmi veľa. A viete, čím sa dajú zlákať? Mojim synom. Mamonom! Preto tie nepokoje v krajinách. Spravte z ľudu poslušných otrokov. Takto nebudú mať ani poňatia o tom, že majú slobodnú vôľu a že môže byť taká pevná, aby prekonala naše úsilia.“

Je jedno, aké sa píše storočie, dnes či dávno, našepkávači zla tu vždy boli aj budú. Chytrí a chladní manipulátori. Za každých okolností sú schopení nasadiť si tvár najlepšieho a „slušného“ priateľa. Za úsmevom sa skrýva ich bystrosť, vypočítavosť a sú odhodlaní z minutý na minutú zbaviť sa tých, ktorí im verili. No stále sú to ale veľmi inteligentní ľudia, géniovia na finančné záležitosti s obrovským talentom pre zradu a manipuláciu najmocnejších. Pod ľudskou maskou sú to chladní sociopati, bažiaci po moci nad všetkými. Hrajú sa, s poddanými, s národom, s nami „divákmi“, pretože sa hrať môžu.

„Moc je zaujímavá vec… Moc sídli tam, kde ľudia veria, že sídli. Je to trik, tieň na stene a veľmi malý človek môže vrhať veľmi dlhý tieň.“ (Hry o tróny)

 

Želám Vám slobodnú myseľ.

Christi

Idete do politiky? No pozor, šmýka sa. Ľad? Nie, špina charakteru.

15.11.2017

Ozaj je politika zlá a špinavá? Robí zo slušných ľudí tých bezcharakterných? Je to nákaza? Uzrel Mamon svetlo sveta, či len svet politiky? Okrem toho, že je to syn Diabla, predstavuje nadmernú túžbu po bohatstve a moci. Našepkáva! „Vezmi si tie peniaze, na tvojom účte sa budú užasne vynímať.“ Rozumní a slušní ľudia sa politike vyhýbajú či stránia. [...]

Boh, Diabol, politika a . . . . . . sex?

16.10.2017

Boh, Diabol a celé ľudstvo medzi nimi. Existujú a obaja sú úplne reálni. Zatiaľ čo Boh svoju existenciu neskrýva, Diabol však chce, aby sme si mysleli, že neexistuje. Lož je jeho silnou stránkou, preto aj Ježiš ho nazval „otec lží“. Kto je diabol? Padlý anjel. Diabol nie je bohom zla. Bol pôvodne Bohom stvorený anjel – archanjel, nazvaný Lucifer – nosič svetla (z [...]

Boh, Diabol a móda.

09.03.2017

Diabol nosí Pradu? Nie, Bohu a Diablovi je móda šum a fuk. Len ľudia to akosi nechápu. Každú božiu nedeľu vidím húfy ľudí ako sa trepú do kostola. Myslíte, že kvôli Bohu? Možno mizivá časť návštevníkov áno. Ale čo tí ostatní? Kvôli čomu sa schádzajú v tom „božom chráme?“ Zlé svedomie, spovede, odpustky alebo len tak sa ukázať, čo nového som si kúpila [...]

ÚŠP, Úrad špeciálnej prokuratúry

Spôsob kritiky bývalých prokurátorov ÚŠP je nevhodný, tvrdia krajskí prokurátori

23.04.2024 17:01

Upozornili, že kritika formou subjektívnych názorov so zjavnými prvkami antipatie je absolútne nevhodná.

Ján Herák

Bývalého poslanca Heráka obžalovali zo znásilnenia a sexuálneho zneužívania

23.04.2024 16:58

Ján Herák viackrát vo svojich vyjadreniach zdôraznil, že je nevinný.

zosuv svahu, klokočina, nitra

Na nitrianskom sídlisku Klokočina došlo k zosuvu svahu

23.04.2024 16:30

Podľa predbežných informácií bol zosuv spôsobený haváriou na vodovodnej prípojke alebo vodovodnom potrubí.

pellegrini

Pellegrini absolvoval fotenie na oficiálny portrét. Novinkou bude pozadie s vlajkou

23.04.2024 15:58

Zvolený prezident Peter Pellegrini chcel, aby z fotografie vyžarovala aj národná hrdosť. Vyzdvihol preto novinku.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 9
Celková čítanosť: 26194x
Priemerná čítanosť článkov: 2910x

Autor blogu

Kategórie